martes, 21 de diciembre de 2010

Reflexió sobre l'educació.

REFLEXIÓ SOBRE L'EDUCACIÓ

Els mestres sempre pensem que els pares també tenen que educar als seus fills i conèixe'ls. Depenent sempre de la situació familiar és més difícil educar un fill perquè això implica dedicar-li temps. És important la comunicació de l'alumne amb la seva pròpia família.

El pare expressa d'una manera simbòlica que ell està pendent del seu fill. Això ens fa pensar que els alumnes necessiten afecte i suport dels mestres i sobretot molta motivació perquè tots som persones i tenim sentiments.

REFLEXIÓ COL.LECTIVA.

Vam donar molta importància al temps i a l'afecte que requereix el nen/a per part dels pares i els mestres. Parlant del temps, vam arribar a la conclusió que a vegades no hi ha una bona interacció.

A més a més, donàvem importància a la part qualitativa de la comunicació i no tant a la quantitativa. Finalment, els mestres no som substituts dels pares però formem part de la vida dels nostres alumnes.

Amb el grup sencer comentàvem l'importància del llenguatge no verbal. L'afecte del mestre és molt important per part de l'alumne en la seva situació emocional, interessant per l'integració del grup-classe.

1 comentario:

  1. Bona reflexió vers el factor "comunicació" com element clau de la relació socioafectiva.
    Lourdes Sotelo

    ResponderEliminar